Domaine Wassler

Het wijndomein J.P. Wassler bevindt zich in het dorpje Blienschwiller, gelegen aan de oostelijke flanken van de Vogezen. Beschut tegen de vochtige westelijke wind en groeiend op een uitgelezen grondsoort leveren de wijnranken de basis voor typerende en verfijnde wijnen. De druiven worden handmatig geplukt en vervolgens op klassieke wijze gevinifieerd. De verfijnde en karakteristieke aroma's van de verschillende druivensoorten komen geheel tot hun recht in de wijnen van Wassler en ook de typerende terroireigenschappen zijn in de wijnen terug te vinden. Op dit wijndomein vindt men de volgende bodemsoorten: graniet, zandsteen en leem. Typerend voor de Wassler wijnen is de voorkeur voor frisheid, fruitigheid en een droge stijl met prettige zuren. Dit in vergelijking met de soms wat al te zoete elzaswijnen van de laatste jaren. Al vele generaties lang is de familie Wassler werkzaam in de wijnbouw. Vader Jean-Paul heeft nu de dagelijkse leiding aan zijn zoon Marc overgedragen.

Pinot Blanc 2004
Een frisse, makkelijk inzetbare en soepele wijn. Een uitstekende begeleider van zowel vis als paté. Maar vooral bekend om de klassieke combinatie met asperges.

Tokay Pinot Gris 2002/2004
Een stevige, volle wijn. Voor de witte wijnliefhebber combineert deze Tokay uitstekend bij paté, kalfsvlees, gevogelte en ook bij wild en geroosterde vlees.

Gewurztraminer 2002 Fronholz
Een stevige, kruidige en toch elegante gewurtztraminer. Deze wijn kan geschonken worden bij zowel de exotische keuken als bij pittige kaassoorten en desserts. Ook als aperitief wordt deze wijn gewaardeerd.

Crémant d'Alsace Brut
Een levendige en delicate mousserende wijn op basis van de Pinot Blanc druif volgens de methode traditionelle. Heerlijk fris en sprankelend met een zachte fruitige smaak en een prachtige afdronk. In 2003 met een gouden medaille bekroonde wijn op het Concours van Colmar. Een uitstekend alternatief voor de veel duurdere champagne.

Muscat 2002/2003
Deze droge muskaatwijn bezit het ongeŰvenaarde muskaatparfum. Een heerlijke aperitiefwijn en een mooie begeleider van asperges en artisjokken.

Riesling 2002 Grand Cru Frankstein
Echt een schitterende Riesling. Mooi fris en vol fruitig waarin zeer genuanceerde minerale tonen voor een complexe wijn zorgen.

 

LET OP: Supermarkt ALDI verkoopt een P. Wassler uit Dambach-la-Ville. Dit is een FICTIEF huis van een zeer grote co÷peratie. Deze zeer matige wijnen hebben NIETS te maken met de pure en eerlijke kwaliteitswijnen van Jean-Paul en Marc Wassler.

terug=