Pasolini dall' Onda

De familie Pasolini dall Onda kent een wijnhistorie van 400 jaar. Al sinds 1573 worden de Pasolini wijnen in de Fattoria di Barberino d’Elsa geproduceerd. De wijngaarden van het landgoed liggen verspreid over de Chianti, de Chianti Classico en de Chianti Colli Fiorentini. In de registers van het eveneens aan de familie behorende landgoed Montericco is terug te vinden dat hier reeds in de achttiende eeuw sangiovese di romagna superiore, trebbiano di romagna en albana di romagna werden geproduceerd. Net als toen worden ook nu alleen druiven van het eigen landgoed tot wijn verwerkt. Vanaf midden negentiende eeuw worden, met name op het landgoed Montericco, ook cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot blanc, pinot noir en merlot verbouwd en recentelijk wordt ook chardonnay geproduceerd. Het hele wijnverwerkingsproces vindt plaats in de kelders van de "fattoria’s" , van de persing en de rijping in eikenhouten vaten tot de uiteindelijke botteling aan toe.

1999 Chianti Drove
Deze chianti is afkomstig uit de wijngaarden van Barberino val d´Elsa, een middeleeuws dorpje in de Toscaanse heuvels tussen Florence en Sienna. De wijn heeft een intens druivenbouquet en levendige, droge en fruitige smaak. Deze chianti is gedurende 3 maanden gerijpt in eikenhouten vaten is past uitstekend bij de dagelijkse schotel met vlees, een salade, niet al te zware kaassoorten en pasta´s.

1998 Chianti Classico Riserva "Badia a Sicelle"
Deze Chianti Classico bestaat voor 90% uit sangiovese, 7% merlot en 3% cabernet Sauvignon. De wijn rijpt 5 maanden in kleine franse houten vaten en vervolgens 6 maanden in de fles. De wijn heeft een intense neus van rijpe kersen en viooltjes. De smaak is vol en delicaat met een mooie lange afdronk. Deze Chianti riserva is een uitstekende begeleider van rood vlees en krachtige kaassoorten.

1995 Chianti  Riserva "Sicelle"
Bovengenoemde Chianti is gemaakt van 90% sangiovese en 10% merlot. Deze wijn rijpt gedurende 2 maanden in kleine houten vaten en vervolgens 18 maanden in roestvrijstale vaten. Het resultaat is een robijn- tot granaatkleurige wijn met een kruidig bouquet met leer- zwarte bessen- en vanilletonen en een volle, droge, zachte smaak met rijpe en ronde tannines, zeer complex. Deze Chianti Sicelle past uitstekend bij rood vlees, wild en gevogelte.

.

terug =