Bethany

Onze leverancier in Barossa Valley is Bethany, the Schrapel family Vineyards. De eerste Schrapel wijngaard werd in 1853 aangeplant door Johann Gottlob Schrapel, de betovergrootvader van de huidige wijnbouwers Geoff en Rob Schrapel. Zowel Geoff als Rob zijn bevlogen wijnmakers, ze hebben allebei gewerkt in verschillende gerenommeerde Europese wijnstreken waar ze hun kennis en ervaring omtrent wijnbouw en nieuwe technologie hebben opgedaan.


De Bethany Schrapel wijngaarden zijn gesitueerd aan de voet van de Barossa heuvels waar de druiven dagelijks volop zon en s'-avonds de afkoelende bries ontvangen. Hierdoor ontstaat een bijzonder microklimaat waardoor zich in de druiven een mooie balans kan ontwikkelen tussen suikers en zuren zonder dat ze overrijp worden. Deze druiven leveren de mooie, gebalanceerde en smaakvolle wijnen.
De Schrapelwijnen kenmerken zich door enorme fruitigheid. Er wordt bij dit bedrijf minimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en zowel bij de witte als de rode wijnen wordt houtlagering toegepast teneinde de wijnen complexiteit te geven.

In 1992 produceert Bethany een schitterende Shiraz welke in 1994 werd uitgeroepen tot "The Best Shiraz" van de "Australian National Wine Show 1994". Bethany produceert zowel witte (Chardonnay, Semillon, Riesling) als rode wijnen (Shiraz, Grenache, Cabernet-merlot)

2000 Shiraz "New Release"
Volgens Geoff en Rob Schrapel de beste Shiraz van de afgelopen 10 jaar! De wijn heeft een dieprode kleur en een mooi gebalanceerd bouquet in fruit en hout en een schitterende kruidige, typische shiraz smaak van rijpe bessen. Deze wijn is nu goed op dronk maar kan nog enkele jaren gelagerd worden.

2000 Cabernet Sauvignon/Merlot

De cabernet wijnstokken bevinden zich al dertig jaar in een uitstekend terroir waaruit een druif groeit met bijzonder gecontreerde aroma’s. De merlot completeert de wijn met een bloemig fruitige neus en ronde mildheid in de afdronk.

1999 Riesling Late Harvest - cordon pruned (500ml)
Traditioneel gerijpt en gevinifieerd naar het voorbeeld van de grote Rheingau wijnen. De druiven ondergaan zeer langdurige rijping aan de wijnstokken en worden vervolgens handmatig geplukt. In zowel het bouquet als de smaak vindt men aroma's van passievruchten en citrusfruit, gevolgd door een frisse afdronk.
Deze wijn kan nu gedronken worden maar heeft zeker baat bij enkele jaren lagering voor optimale ontwikkeling van aroma's en complexiteit. Deze wijn smaakt uitstekend bij meloen, tropische vruchten, gebak en romige kazen als camembert en brie.


terug
=