Reichsgraf von  Kesselstatt

Dit landgoed bestaat al ruim 650 jaar en hier worden al generaties lang de meest gerenommeerde en prestigieuze Riesling wijnen uit dit gebied geproduceerd. Annegret Reh-Gartner zwaait sinds 1983 de scepter. De wijngaarden met 100% Riesling liggen over 40 ha. uitgestrekt langs de Mosel, de Saar en de Ruwer.

De wijnen zijn overladen met prijzen, medailles en hoge kwalificaties in wijnbladen als Wine Spectator en Decanter Magazine.

Het motto van Bernward Keiper, de wijnmaker achter de von Kesselstatt wijnen is: "Een wijnkelder die heftig ruikt naar fruitaroma’s is een slecht teken: de aroma’s in de lucht hebben de ziel van de wijn verlaten". Dit is terug te vinden in alle von Kesselstatt wijnen, van QBA tot en met Trockenbeerenauslese, ze worden allen gekenmerkt door een bijzondere fruitigheid, ras en finesse.

2003 RK Riesling Trocken
De druiven van deze zeer fruitige Riesling groeien hoofdzakelijk in wijngaarden aan de Saar en de Ruwer. Deze wijn heeft een neus met aroma’s van rijpe ananas, appel en mirabellen. In de smaak geven citrustonen een aangename frisheid. Dankzij de frisse zuren, in harmonie met de fruitigheid, is deze wijn zeer geschikt als aperitief en eveneens een prima begeleider van bijvoorbeeld een koud buffet

1999 Palais Kesselstatt Riesling Cuvée aus Spitzenlagen (beperkte voorraad)
Deze wijn heeft complexe en intensieve hazelnoot- en cirtrusaroma’s en vervolgens tonen van perzik, frisse mint en ook wat bescheiden rooktonen. Deze complexe, elegante wijn is een uitstekende begeleider van diverse gerechten, zoals: roodbaars, garnalen, pasta met pesto en gevogelte.

1999 Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese (beperkte voorraad)
Het stijle, vruchtbare gebied "Goldtröpchen" boven het plaatsje Piesport is een van de meest gerenommeerde gebieden van de Moesel. De wijngaarden liggen op een berghelling aan de zuidzijde. Het elegante bouquet heeft tonen van witte perzik, citroengras, honing, meloen en grapefruit. Deze wijn met frisse, levendige zuren is door zijn lage acoholgehalte (8,5%) zeer geschikt gestoofde of gebakken vis en wit vlees zoals kip en gans.

2001 Scharzhofberger Riesling Kabinett Feinherb (beperkte voorraad)
Scharfzhofberger behoort tot het absolute topgebied aan de Saar. De opbrengst per hectare is zeer laag en derhalve bijzonder geconcentreerd. Dit resulteert in een wijn met een neus van witte perzik, ingemaakte peren, ananas en citrusfruit. Qua smaak is deze Riesling zacht en elegant en de harmonieuze zuren completeren deze wijn die uitstekend past bij asperges en groentegerechten, schaaldieren, vis in roomsausen en gevogelte.

terug =